Direct hulp nodig bij scheiding? Dat is bij Groei Jeugdhulp zo geregeld.

Hoe lang is de wachtlijst is doorgaans de eerste vraag die u als verwijzer stelt. Ons antwoord hierop is ‘die hebben we niet’ want dát is nou precies één van onze belangrijkste speerpunten waar we dagelijks hard aan werken.


Wachten kan niet
Veel kinderen, waar niets mee aan de hand is, komen pas in aanraking met Jeugdzorg als het thuis niet meer goed gaat. Zoals wanneer ouders scheiden en vanuit onmacht en emotie hevig in conflict raken met elkaar. Deze kinderen belanden in een gevecht tussen hun vader en moeder, worstelen met de loyaliteit en raken soms zelfs enige tijd het contact met één van de ouders volledig kwijt.


Hulptroepen
Groei Jeugdhulp team Scheidingspunt zet zich in voor de belangen van kinderen die opgroeien in een scheidingssituatie met veel conflicten. Het team richt zich daarbij in eerste instantie op het partnerschap waarna de stap gezet kan worden naar het ouderschap en het herstel van de oudercommunicatie al dan niet in samenhang met het opnieuw herstellen van contact tussen ouder(s) en kind.
Dit proces vergt tijd, geduld, acceptatie en motivatie om er iets mee te doen. En op het moment van bellen is de noodzaak vaak hoog en wil je het liefst gelijk hulp. Groei Jeugdhulp is zich bewust van deze noodzaak en doet er alles aan om de hulpverlening snel in te zetten.


“Waar komt het in de praktijk dan op neer?”

Binnen 2 weken een gesprek
En dat is precies de reden waarom wij geen wachtlijst hebben en wij binnen 2 weken contact met ouders zoeken om een intakegesprek in te plannen. Wij willen voorkomen dat wij achter de feiten aanlopen, kinderen verder in conflict komen tussen hun vader en moeder en de loyaliteit naar één van de ouders toeneemt. In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan meer efficiëntie, snelle inzet van hulp want dit is volgens ons een eerste stap naar verbetering van de situatie.


Benieuwd naar alle mogelijkheden, neem dan snel contact met ons op.

Bekijk ons AanbodNeem direct contact op