Groei Jeugdhulp stapt buiten het gebaande pad met de hond als co-coach

De hond verbindt jou met je gevoel, behoeften en grenzen

Je komt maar niet verder. Je blijft in rondjes lopen, hebt grote moeite om te zien hoe je jouw problemen kunt aanpakken. Om dit te doorbreken, is iets anders nodig.

Groei Jeugdhulp zet de hond in als co-coach om voor die doorbraak te zorgen.

Een hond oordeelt of veroordeelt niet, maar voelt wel direct aan hoe het met jou gaat. Je kunt je niet verschuilen achter een masker. De hond maakt je bewust van je gedrag, houding en gevoelens. Van je onbewuste binnenwereld, van je patronen. Hij reageert daar namelijk direct op. De coach zal je helpen om betekenis te geven aan het gedrag van de hond. Je krijgt zicht op je eigen handelen, de gevolgen daarvan en de kans om je gedrag aan te passen.

Onze hond Simba heeft al veel mensen in beweging gekregen. Hij daagt je uit om weer in verbinding te komen met je gevoel, behoeften en grenzen. Hij daagt je uit om diep in de spiegel te kijken.

Sterker nog, Simba is die spiegel.

Coaching met honden is een ervaringsgerichte methode: je gaat minder praten en meer doen. Door te doen, ontstaat meer ruimte om te voelen in je lijf. En daar zitten de antwoorden en oplossingen. Daar voel je wat energie geeft en wat energie kost, wat mag blijven en wat je mag loslaten.

We doen tijdens de coaching met Simba veel laagdrempelige en leuke oefeningen. De hond zorgt voor plezier en humor, maar leert je ook jezelf kennen, opent je gevoel en geeft richting aan jouw mogelijkheden.

 

We zetten de hond ook in tijdens jouw systemische opstellingen. Alle thema’s en personen die in jouw leven, in jouw systeem, een rol spelen, worden vertegenwoordigd door een voorwerp. De hond zorgt ook hier weer voor een diepere laag en een extra kans op een doorbraak. 

Ben jij klaar om door te breken met Simba?

Groei Jeugdhulp zet de coaching zowel in bij lopende trajecten als bij nieuwe hulpvragen.